Nu ICC heeft aangekondigd dat zij later dit jaar de Incoterms® 2020 zal publiceren, zijn er verschillende websites die beweren dat ze informatie hebben over de herziening van de ICC ‘international commercial trade terms’ of alvast trainingen hierover aanbieden.
Laat u niet misleiden: ICC the world business organization, is de initiatiefnemer en enige officiële uitgever van de Incoterms® regels. Verkeerd gebruik van de regels kan kostbare misverstanden tot gevolg hebben. Het is dus van belang voor bedrijven om er voor te zorgen dat ze voor wat betreft de Incoterms® regels bronnen raadplegen die direct van ICC afkomstig zijn.

Hoe kunt u onjuiste Incoterms® regels informatie herkennen?

Hieronder treft u drie tips om te helpen voorkomen dat u misleid wordt:

Wordt ICC genoemd?

Een van de makkelijkste manieren om een misleidende Incoterms® 2020 website te herkennen is te controleren of ICC genoemd wordt of niet. ICC is de officiële eigenaar, producent en uitgever van de regels en “Incoterms” is een ICC handelsmerk. Verwijzingen naar de Incoterms® regels moeten het geregistreerde handelsmerk symbool bevatten en aangeven dat “Incoterms” een ICC handelsmerk is. Als u een website over de Incoterms® regels bezoekt die dit nalaat, kan het een misleidende website zijn.

Woorden doen ertoe!

Let u ook op de schrijfstijl van de website. In veel gevallen zal de website stevige voorspellingen over de Incoterms® 2020 doen. Speculatieve zinnen, zoals “geruchten wijzen op veranderingen” of “het zou belangrijk zijn om [X] te wijzigen”, komen vaak voor en weerspiegelen niet de officiële positie van ICC.

Bieden ze nu al trainingen aan?

De Incoterms® 2020 regels zijn nog niet officieel gepubliceerd, dus hoe kunnen anderen dan ICC al relevante trainingen voorbereiden? Dit zou bij bedrijven een alarm bel moeten doen rinkelen en moeten worden vermeden. Door u aan te melden voor niet door ICC ondersteunde trainingen riskeert u te betalen voor onjuiste informatie.